» Dagens frulle

Denna är inget och leka med. Synd att man inte har orken att gå upp tidigt och göra American Panncakes på vardagar också. För det är ju så himla gott. Så idag lyxade jag till det och gjorde detta till frukost. Visserligen kunde jag inte lägga mig i sängen och äta upp det förens klockan tolv. Dels för att jag råkade vakna klockan tolv. Vissa hade kallat det lunch. Men för mig är det frukost. Nu har jag precis kommit i de vanliga kläderna och hade tänkt att städa mitt rum.
 

» Livet bland fåren

 

» Summer paradise

Längtar efter mer sommar, mer fantastiska bilder.
 

» Hur det kan se ut under en fotografering

Det är under lång tid flera som har velat sett eller veta lite hur det ser ut när jag fotograferar framförallt bilder på mina kompisar. Men då har man fröken Amanda som jämnt säger "jadå" och sedan blir det aldrig av. Men nu har jag fått så dåligt samvete för att jag inte har bloggat. Så nu tänkte jag ta mig tiden och berätta för er.
 
Mitt järngäng består alltså av fyra personer. Agnes, Lollo, mig själv och kameran. Det är också de 4 allra viktigaste prylarna. Ofc, jag behöver också ett objektiv. Men ni behöver nog en bättre, närmare förklaring om vilka dessa personer är.
Detta ↑ är alltså Lollo. Den personen ni antagligen sett minst på bild och kommer antagligen inte se henne mycket på bild. De få gånger jag försöker blir resultatet som ovan. Minst 50% av bilderna är "neeeej, ta inte kort på mig" eller en bestämd gest med en hand framför ansiktet. De övriga få gångerna jag lyckas få henne på bild är antingen när hon inte märker mig, vilket händer extremt sällan. Många av bilderna (många av de få) är då hon promenerar in i bilden med någon ful min, bara att. Då brukar vi få oss ett gott skratt senare när vi kollar på bilderna. Och den sista delen med bilder är just de gånger hon låter mig fota, oftast pga av att hon tycker den iden lät väldigt bra i hennes huvud och hon klistrar på någon ful min i ansiktet. Eller desperat försöker springa undan kameran, men jag helt enkelt är för snabb.
Sedan har vi Agnes. Den person som har utsatts mest för antal "gryyyyymt, rör dig inte en centimeter" eller "ska vi inte fota". Agnes är den som alltid få grymma foton och bara äger. Det ni ser på bloggen är typ det ovan. Det är delen av Agnes som säger *ska-se-lite-fin-ut-för-Amanda-vill-och-vem-vill-göra-den-köttätande-tanten-sur* vilket också är en pytteliten del. För hur många gånger har vi ej gråtit av skratt för vissa bilder. Hur många gånger har vi inte sett en bild där Agnes bara släpper allting och blir sitt normala jag? Och med vi menar jag inte er. För hade ni sett dom hade min blogg fått döpas till "humorbloggen".
 
När jag fotograferar har jag alltså Agnes som modell (oftast) Lollo som hjälpredare för att hålla reflexskräm. underhålla med musik och få oss att skratta lite emellanåt. När jag fotograferar och har hittat det ställe jag tänker befinna mig på brukar jag tänka såhär:
 
1. Hitta det bäst ljusförhållandena för den stämning jag vill framkalla i bilden.
2. Börja plåta, stämma av med modell samt hjälpreda om de förstår tanken.
3. Jag håller hela tiden koll på att bilderna blir som jag vill, kontrollerar inställningar och gör småjusteringar.
4. Försöker hela tiden hålla stämningen uppe för att ingen av oss ska ledsna.
5. Visar några bilder så man förstår hur det blir och så vi tillsammans kan förbättra.
Sen brukar vi ha små pauser där vi tex byter minneskort, ställe, kläder och fixar till detaljer. Sedan låter vi idéerna flöda tills vi känner oss nöjda. Vilket Agnes och Lollo oftast brukar få säga till om. Men de absolut bästa bilderna tas någon gång i mitten av fotograferingen. Det när ljus, inställningar kläder och timing är helt rätt.
 

Och reslutatet brukar bli gryyymt!
 

» Ska bättra mig

Förlåt mig för att jag inte har uppdaterat här på hur länge som helst. Förlåt mig igen. Men jag har haft väldigt mycket i skolan nu på sistone samt att träningar och tävlingar har tagit upp rejält med tid nu. Så tyvärr är det bloggen som har drabbats av det. Men nu är det lov och jag ska försöka skärpa mig.
 

» Black and White

 

» Hööööst


 

» Autumn

Lita nya pics var väl på tiden. De blev inte superbra, men något att visa. Mer bilder kommer väl någon gång, haha låter lovande. Då blir det mer naturbilder.
 

» För ett år sedan

 

» Min trogna vän

Förra helgen gick jag upp halv åtta, bara för att fota. Jag hade hoppats på sol och dimma, dock var det inte lika fint som när jag åkte till skolan 2 dagar tidigare. Men jag gav inte upp för det utan försökte få några bra bilder på hösten. Jag hade med mig alla fyra objektiv, hör och häpna så dammade jag fram mitt 70-300mm och gav den ytterligare en chans (första bilden). Den ger inte 100% bra skärpa men funkar ok. Men av alla bilder så var det nog min trogna vän 18-55 (mitt första objektiv) som fick prestera med de bästa bilderna för den dagen. Gillar verkligen känslan när allt blir i ett annat perspektiv, du får verkligen med omgivningen.
 

» Ryser

Foto: Amanda Sjökvist Modell: Agnes Assistent: Lollo Plats: Skogen vid mig Kamera: Nikon D3100
Ryser fortfarande av att kolla på dessa bilder. Så jädra grymt det blev. Kan verkligen inte vara nöjdare. Detta måste vi verkligen göra igen, om Agnes vill såklart. Men först måste vi vänta på att sommaren ska komma.
 

» Dimma #2

En del dimm-bilder till. Dom två sista skulle jag nog tro är mina favoriter just nu. Eller under denna fotografering. Jag börjar ångra mig om att jag verkligen inte vill ha höst. För den är ju så förbannat fin, även om sommarens värme är så skönt.
 

» Dimma

Det har varit dimma ute i flera dagar nu, speciellt på kvällarna. Det är så himla fint med höstträd och dimma tillsammans. Dock befann jag mig kanske inte på bästa platsen när jag fotade dessa bilder. Jag var nämligen hemma på min åker. Men bara här blev det bra bilder.Här når ni se en, som jag inte gillade förens jag fick se den på datorn, tur att jag inte tog bort den.
 

» Oväntad bloggpaus

Det blev en oväntad bloggpaus, dels för att jag hade så mycket i skolan, och med hästarna. Samt att vi har varit utan internet i fyra dagar. Men nu är jag på benen igen med en hel del nya bilder. Hösten är verkligen här nu och alla fina tillfällen har givit mig så mycket inspiration. Så nu går kameran i högvarv. Mer bilder visar jag imorgon för nu är det dags för läxor och middag.
Här är några

» Oväntad bloggpaus

Det blev en oväntad bloggpaus, dels för att jag hade så mycket i skolan, och med hästarna. Samt att vi har varit utan internet i fyra dagar. Men nu är jag på benen igen med en hel del nya bilder. Hösten är verkligen här nu och alla fina tillfällen har givit mig så mycket inspiration. Så nu går kameran i högvarv. Mer bilder visar jag imorgon för nu är det dags för läxor och middag.
Här är några nya bilder