» Sol, damm och hästar

 

» Dressyrträning

Idag har jag varit på dressyrträning hela långa dagen. Det var en väldigt rolig dag full med häst, såklart fick kameran hänga med och innan det var min tur att träna hann jag knäppa några kort. Här är tre stycken av fyra (en var jag) på de andra som tränade. Resterande red endast programmet.
 

» B&W

 
Här är två svartvita bilder från fotograferingen med Agnes. Det var inte många bilder som konverterades till svart-vitt för jag ville att det underbara ljuset skulle få synas väl. Men dessa bilder passade ganska bra i svartvitt,
 
 
 
 
 

» Hingsten

 

» Agnes

Modell: Agnes Assistent: Louise Fotograf: Amanda Sjökvist Utrustning: Nikon D3100 + 85mm 1,8
 
De bästa bilderna kommer komma upp imorgon, detta är en liten försmak.
 

 

» Duktig Amanda

Jag har behärskat mig med att visa bilderna från photoshoten i torsdags. Känner mig duktig, haha. Men ikväll kommer de upp ska jag lova er.
Idag väcktes jag någon gång vid 12 och var sjukt trött trots det. Jag longerade en häst i värmen, så sjukt skönt ute nu. Sedan gick jag ner och badade och solade på stranden. Skönt att ha det så nära, kunna gå när man vill. Badkruka som jag är så var det ganska kallt, så det blev mest solande för mig. Sedan gick jag mig och åt glass. Nu sitter jag och redigerar lite, det har molnat på bra mycket ute, jag som ville sola. Jaja, det ska bli bättre om några dagar.

» It´s spinning around in my head

Nu redigeras det för fullt i takt med musik. Känns jäkla bra, och bilderna blev lika bra. Lite rysning i kroppen att vi verkligen hade den där fotograferingen. Blev sjukt bra, hoppas Agnes (modell) och Lollo (assistent)också tyckte det. Jag vet inte riktigt om jag ska visa några ännu, när dom inte är klar. Men jag kan inte vänta så här får ni någon. Det är inte favoriten....den väntar vi med ett tag. Svart-vit dessutom. Enligt denna bild kanske det inte är någon WOW photoshot, men vänta ni bara!

 

» Kan inte drömma mig bort

 
Nej, nu måste jag få visa dom. Två av bilderna på hästarna igår. Ljuset var bara magiskt, kan inte förklara på ett annat sätt. Sjukt glad att jag fick tillfället att ta dessa bilder. Jag funderar på att skicka efter en förstoring på en utav dom och sätta upp på väggen. Så himla coola.
 
 

» Motljus så det heter duga

Igår kom jag hem drygt 1200 bilder rikare. 1200 bilder som inte bara höll måttet, de blev över förväntan. När vi kom  till det planerade stället så var allt lite "ommöblerat" det såg helt enkelt inte ut som tänkt. Men vi kunde inte flytta om. Så det var bara att köra. Efter en stund så visade det sig att platsen inte kunnat blivit bättre. Rätt plats, tid och modell. Då finns det inte mycket som kan gå fel. Ljuset var helt magiskt denna kväll. Och inte minst på slutet där det blev en hel del annorlunda bilder. Detta är något jag kommer visa upp med glädje. Se upp för snart sprudlar det bilder. Magiska bilder.
Här bjuder jag på två bilder från det sista stället vi fotade på. Dock var det synd att vi endast hann med att fota ca. 5 minuter där. Men ljuset var helt otroligt. Jag måste träna lite mer på att exponera rätt i motljus, just nu får jag experimentera runt och byta exponeringskomp hela tiden...men det lär jag mig.
 
 

» Sommarbete - stort

Idag fick hästarna större sommarbete. Det är alltid så roligt att fota dom då. Nu ska jag sätta mig och kolla på tv  efter en hel-dag i sol. Väldigt skönt med över 25 grader. Mycket till bad blev det inte, det var ruskigt kallt. Men imorgon ska vi ut till ännu kallare vatten. För då kallar havet med sol, vänner och bad. Mycket bättre kan det inte bli. Jo med lite god mat så, men visst fixar vi det. Kommer antagligen knäppas massor med kort då. Så ha tålamod och vänta.
 

» Mycket häst


Nu kommer en hel drös med gamla hästbilder upp. Från olika tillfällen. Vissa är bara för härliga.
 

» Längtar tillbaka

Spanien 2012
 
 

» Tävling hos Josefine

Jag deltar i en tävling som supersöta Josefine där man kan vinna ett egendesignat Iphone skal från caseapp.se. Såklart är jag med i denna tävling och det tycker jag att även du borde vara. Kolla in på http://josefines.se och en direktlänk till tävlingen finns HÄR.

» Full fräs

 

» Sol och bad

Idag är typ enda riktiga varma dagen som har varit på riktigt länge. Skönt att kunna gå i shorts igen. Idag kommer kusinerna och moster och vi ska väl sola och ha det bra i detta underbara väder. Så nu ska jag inte sitta inne mer, ha en bra dag allihopa!

 

» Motljus

Vad blir bättre på bild än motljus? Jo när en häst är med. Det var Trolle som fick stå modell i hagen idag för att jag skulle få några bilder. Och såhär blev resultatet. Hade velat haft 85mm men orkade inte gå in och hämta det. Sedan ville han gärna vara över allt förutom där det inte var något motljus. Så jag fick kämpa, jag fick några bilder. Dock hade jag velat fortsatt. Men det ville inte han.
 

» Blommor

Dessa två bilder är fotade med det "nya" objektivet. Jag tycker att det presterar bra och gör fina "blom-bilder". Bra bakgrunds oskärpa. pricksäker fokus, så detta är absolut ett objektiv jag kommer använda om ljusförhållandena godkänner. Objektivet är inte speciellt ljusstarkt så det är ofta höga ISO tal som krävs om det inte är bra ljus ute.
 

» Flowe power

 
 
 

» Sjukt-galet-mega-trött

Sjukt galet mega trött. Ja det är vad jag har varit hela dagen. Innan middagen somnade jag till typ 5 minuter. Det efter jag hade varit ute på hästar i ca 5 timmar. Så ganska så mör är jag. Imorgon hoppas jag på sovmorgon utan att någon väcker mig. Jag vill inte vara lika trött imorgon. Idag har jag alltså ridit tre hästar. Ganska ansträngande när man är sjukt-galet-mega-trött men det gick bra ändå. Imorgon lär det bli ridning ingen. Så då vill jag i alla fall vara pigg. Bjuder på en gammal bild nu, liksom typ alla andra dagar denna vecka. Mest för att jag inte orkar ladda in de nya. "Lat-tjej".
En bild mamma tog på mig och Nicke-nyfiken idag. Hans riktiga namn är Nixon. Haha.
 

» Brus

Återigen bjuder jag på en liten brusbild. Denna gång valde jag aatt gå upp i väldigt hög ISO och skapa bilden direkt i kameran. Därför ligger ligger ISO antalet på över 3200. Kanske blev det något hög ISO för att skapa det enligt mig "rätta" bruset.
 

» Competition

Att fota hästtävlingar är förjäkla roligt. Synd bara att jag inte orkar gå upp de helger jag själv inte tävlar. Jag vet inte riktigt varför. Men det är väl att man aldrig kan veta till 100% vad som kommer ske. Farten, spänningen, hästarnas olika färger osv. Den blandningen gör alla bilder olika. Och det är därför man alltid får med sig flera fina bilder hem. Jag brukar oftast koncentrera mig på mellan 1-3 hinder att fotografera på och i dressyren 3-10 delar av programmet.
 

» Jag lurades

Ingen fokus på blåbäret, jo jag vet.
Dedär med att jag inte fotat blåklockor i år var en lögn. Jag hade helt glömt bort det men igår så hann jag knäppa några snabba kort innan jag drog iväg ut i blåbärs-skogen. Att plocka blåbär är ingen favorit trots att man får goda pajer. Att fotografera dom är något jag hellre föredrar. Bilen kanske inte är den bästa, men det är något jag fick stå ut med. Jag valde bilder snabbt och redigerade ihop något. Så inlägget innan får ni nog glömma. För jag HAR fotograferat blåklockor iår.

» Lite sommar

Jag tycker bilden liknar en ihopsättning utav två bilder. Men så är inte fallet. Ganska häftigt att få denna bild, direkt från kameran. Idag har Lollo hängt här, vi har inte gjort mycket men det var skönt att träffa henne efter så lång tid. Vi har inte setts på typ.....evigheter!
 

» Semesterbilder

 
Här är några blandade bilder som egentligen skulle kommit upp i lördags. Men klantig som man är glömmar jag att publicera det. Så här får ni ett försenat inlägg helt enkelt. Något jag tycket är svårt att fota, så det blir riktigt snyggt är näckrosblad. Antingen blänker det för mycket, ses ur ett konstigt perspektiv osv. Jag har aldrig blivit riktigt 100% nöjd med en sådan bild. Denna platsar väl bland dom bästa som jag har tagit. Men mycket bättre ska dom bli. Med en "renare" bild och få bort allt gräs, bara koncentrera mig på ett blad. Ja, dedär får jag tänka på och prova mig fram!

» Skissar vidare

Visar en bild fotad förra sommaren, inte mycket till skärpa.

Som vissa av er kanske märkt har en nya header ploppat upp. Jag sitter och skissar på en som kommer ta betydligt längre tid, en mer stilren (om det går) eller en lite enklare. Får se vad det blir i slutändan.
 

» Mycket godare kan det inte bli

Sommaren och go´ fika hör ihop. Det hör väl varenda människa. En sommar utan något gott är inte en sommar. Och det vet jag gott och väl, det är därför jag lyxar så ofta jag kan....
 

» Sommaren är här nu, på riktigt.

Sommar...
 
Nu kan man verkligen säga dedär fantastiska ordet och verkligen mena det. Nu är det sommar. Badat solat och ätit gott. Bättre kan det inte bli. I helgen väntar ännu finare väder vilket jag gärna vill ha. Det känns som somamrlovet bara runnit iväg, trots att jag knappt gjort något. Det får det ta att bli ändring på....
 
 
 

» Detaljer

Detaljbilder är något som ni kanske inser faller mig ganska bra i smak. Det är ofta om inte varje gång jag kommer hem med detalj-bilder på kameran. Men det brukar vara så härligt att se. Till skillnad från att kolla på en stor äng med massor med grässtrån så kollar jag så mycket hellre på den lugna bild. Man behöver inte alltid visa ALLT för att en bild ska bli bra. Skärma av det som faktiskt inte är så viktigt. Fokusera dig på ett huvudmotiv. Ta fram det intressanta i det, eller skapa bara en behaglig bild. Den bästa bilden behöver inte visa ALLT. Det blir bara rörigt för ögat. Med ett litet skärpedjup kan du framhäva det du vill ur en bild.
 
Det behövs inga dyra prylar för att skapa det. Som bilden ovan är fotografera med ett 55-200, som går på dryga 1700kr. Inte mycket för objektivet är väldigt prisvärt. Men såklart, jag väljer mycket hellre mitt 85mm 1,8 i de flesta fallen....Men det går minst lika bra med ett budget alternativ.
 
 

» Stone and bone

 

» En kväll vid havet

Dessa tre bilder är ett urval från semestern. Det togs många bilder, och alla med varierande motiv, känsla och ljus. Dessa tre är tagna i kvälls ljus nere vid hamnen. Vi satt oss på en liten restaurang och åt räkor och annat massa gott. Bilden längst ner är på mamma och jag gillar hur bryggans linjer leder en in i bilden och att ljuset ger en lugnande stämning. Vissa bilder bara faller man för och man kan inte riktigt sätta finger på varför. Den sista bilden är ett exempel. Redan i kameran gillade jag den. Nu ska jag gå till tv:n och krypa ner under en filt. Jag fryser som en gris efter dagen och min förkylning bidrar nog också till kölden.

» It's not about what you've done, it's about what you do

Svartvita bilder var det som idag fick leverera. Denna gång kom jag inte hem med kassa bilder. Utan denna gång var de tillräckligt godkända för att jag skulle vilja visa dom.
 
Idag när jag stack ut var det riktigt foto-väder. Molnigt och dämpat ljus. Därav behövde jag inte dra med och böka med reflexskärmen, vilket jag inte heller skulle orkat. Det blev inga oönskade skuggor. Så idag gick det som på räls att fota. Fram tills batterierna dog i fjärrutlösaren...då fick jag dra mig hemåt. Det var ändå ganska ljust ute därför kunde jag hålla mig på en ISO som endast låg på 100. Till bilderna använde jag mitt 85mm 1,8 för att jag tycker att den brännvidden ger skalenliga bilder. Därför fotar jag gärna med det och backar istället för att kunna stå nära med 18-55 och få (enligt mig) en sämre vinkel på bilderna. 85-objektivet gör så jag får rätt propositioner och det ser "verklighetstroget" ut.
 
Det blev en helt annan stämning på bilderna i svartvitt. Den stämningen passade mig bättre. Så här ovan ser ni de färdigredigerade bilderna. Det enda som ändrats är kontrast + att jag ljusat upp dom lite. Självklart har jag konverterat dom till svartvitt också.
 
Jag vet att fjärrutlösaren är störande, men så är livet.
 
 
 
 

» Smyg kik och massa babbel

Detta är en liten smyg titt (om man ens kan kalla det för smyg titt) från dagens fotografering. Eller vi kan väl kalla det en miljöbild, från dagens fotografering. Idag har det varit hyfsat väder fram tills nu. När jag började fotografera var det varm men blåsigt. Det tog jag till vara på, lite blåst i håret skadar aldrig. Men dagen har gått åt till att dra ris och bära ved. Och med det så fick jag även lite rivmärken....över typ hela benen. Så nu är vi några träd fattigare på gården. Men det är bra, jag gick i shorts så lite färg fick jag nog. Jag ska sätta igång att redigera bilderna från dagen nu...
 

» Jordens gubbar

På semester passade vi på att besöka ett så kallat "självplock". Det fanns enorma åkrar med bara jordgubbar. Ett rent paradis för en jordgubbs älskare som jag. Vi plockade bara en hink, men dom var hur goda som helst. 5 liter räckte bra till tre personer. Det var så härligt att bara stå och äta (även fast man inte fick, busigt). Jag bjuder på tre bilder därifrån.
 
Nu hade jag tänkt gå ut och fota lite självporträtt, men jag vet inte riktigt hur jag ska fota. Hoppas någon bra ide kläcks, annars lär jag komma hem med urkassa bilder och bara skita i att lägga upp dom. Och i sådana fall är det inte första gången det händer, jag har mängder med bilder jag inte visat upp.
 
 
 

» Detaljer

Tre stycken så kallade "detalj-bilder" från semestern. Jag gillar dom.

» Quack, Quack

 
Fåglar blev det till att fota under semestern. Det blev himla mycket härliga bilder. Bilderna innehåller mycket färg, det kan se redigerat ut. Men faktum är att den enda redigeringen med den bilden är kontrast, mycket mer är det inte. Men jag gillar spegligen i vattnet....Den blev så himla härlig.
 
Dessa bilder är fotade med det "nya" objektivet. Alltså 55-200 som ger bra skärpa och färg (!!) jag gillar objektivet mer och mer för varje gång. Det var ett riktigt bra kap jag gjorde där på mediamarkt. Jag kapade alltså inte butiken, utan jag gjorde ett fynd, haha. Den översta bilden är beskärd ganska mycket...Därav den dåliga kvalitén.

» - Såklart man ska ha go' fika

Ja, det är mycket. Men ändå är det inte allt. Gud vad mycket gott veckan har bjudit på. Blir ut och springa snart tror jag, haha. Men det är väl sånt som hör semester till. Allt gott man kan komma på ska man ha på semestern.
 
Sista bilden är på något som heter "Cokokrem" och det är ungefär som Nutella fast på tub. Smaken är faktiskt väldigt lik Nutella. Små förpackningar som man kan ha med sig på semestern. Men dock var jag tvungen att köpa en Nutella också, man kan ju inte göra slut på alla "Cokokrem".

» Mango Temptation

Materiell lycka kallas detta. Den luktar så gott så i torsdags fick denna bli min. Det är nästan ett måste för alla att ha en Victoria´s Secret hemma. Man klarar sig helt enkelt inte utan dom. Detta var alltså ett av ynka tre köp i Stockholm. Ett par mjukis-shorts och ett linne fick också följa med hem , det från Holister. Så nu är jag nöjd för ett tag. Sitter och skriver detta inlägg med mina underbara shorts, så sköna, och mjuka. Ett bra köp helt enkelt, på rea också. Det gillar både jag och plånboken trots att det var mammas plånbok som öppnades.

 

» Krigare

Med denna bild vill jag bara meddela att jag om några få minuter landar hemma och ska ladda in alla bilder som jag tagit till datorn. Men såklart så ska jag hälsa på hästarna det första jag gör...Sedan börjar väl allt det tråkiga så som städning...plocka in och ur alla saker till huset. Det är det värsta med att komma hem. Men längtan efter min egen säng är för stor nu efter dagar med ont i nacken pga dåliga kuddar. Jag har hur mycket bilder som helst att visa upp . Alla på olika saker. Men jag vill inte bomba med inlägg utan jag hade tänkt att dela upp det lite. Fast vi får se hur det blir, jag brukar vilja kasta ut alla bilder på samma gång.

» 5 Juli

Här är fyra bilder fotade i Juli månad.....förra året. Då var jag på semester i Spanien, det var typ det bästa jag har varit med om, värme, bra sällskap och god mat. Jag tog också massor med fina bilder och den med vattenfallet är nog den finaste bilden jag tog den månaden. Eller ja, den delar väl plats med nyckelpiga-bilden som jag tom gjort förstoringar av. Sedan tog jag också självporträtt fast utan fjärrutlösare. Idag är det den 5:e...det är bara hoppas att det blir minst lika fina bilder Juni 2013.
 
 

» Fotograf Mamma

 

Visar två bilder på mig och Mirran som mamma tagit. Kameran var inte helt rätt inställd och fokusen är kanske inte den bästa. Men det är alltid roligt att ha lite bilder. På bilderna hoppar vi hinder som kanske ligger på 95cm. Snart står tävling också på schemat, hemma tävling dessutom.....spännande

» Namnet på min stil

Trots att man knappt ser vad det är på bilden. Ja, ni som inte är häst vana kanske inte ens ser vad det är, men det är två utav hästens ben. Så gillar jag ändå känslan. Det är lite så att man får leta in i bilden för att hitta vad det verkligen är. Det är av den anledningen jag gillar bilden och av den anledingen jag väljer att dela med mig den till er. Just nu ligger jag och läser en fototidning och drömmer om alla fantastiska bilder man kan ta. Jag börjar fundera lite på vad som egentligen är min "fotostil" och ju mer jag funderar desto svårare är det att finna ett svar. För när jag hittar ett objekt jag tänker fotografera så är inte min tanke "vad är min fotostil,  hur ska jag fota nu" utan det bara flyter på. Jag tycker det är väldigt svårt att låsa sig i en stil och köra på den helatiden. Det känns som man missar så många andra bilder.
 
När jag fotograferar försöker jag framhäva motivet eller min "huvudtanke" över hur bilden ska se ut. Men visst är ljuset alltid avgörande för en bra bild. Vilket som jag också tänker mycket på när jag fotograferar är skärpedjupet. Så ofta jag ka använder jag små bländare, men ibland är det självklart att man behöver blända upp eller ner. Så namnet på min stil får vi lämna öppet ett tag till.....för själv vet jag faktiskt inte.
 

» Inga nya bildee

 
Det blir inte förens i slutet utav veckan som nyare bilder kommer upp. Har helt enkelt inte tid innan dess. Men innan bjuder jag på två ovisade (?) bilder från Stockholm resan....måste åka dit snart igen.