» ååååååååh

Ja, skulle precis lägga ut videon som jag spelat in till wilma och till er alla ;).
Då visar det sig att den spelat in 14 sekunder. Happy eller inte. Har inte orken att göra en ny nu så jag får göra en sen.... Är det mer som är sugna på att se film eller??

Det blev bara ett snabbt inlägg för att berätta situationen. :)


» Snö NU? Åhnej!Ja, detta är lite bilder från idag. Inte så glada bilder.
Nej, varken jag eller eller denna påsklilja är så glad över snön.
Nu är det typ 3 cm snö på backen, men känns som tre meter. Jag vill absolut inte ha snö nu!
För bara någon vecka sedan var det hur varmt som helst ute, snön var nästan helt borta.
Nu är allt förstört. Blir gaalen vill inte. Skulle det inte bli varm, och sommar nu?
Nej jag hade helt fel.

Tävling i hoppning blir det imorgon med. I snö kaos.!
Jaja, man får ta dagen som den kommer.

Ha det så gött alla fina läsare ♥


» Svar på komentaren "Svar på komentar"

Emma undrade om det inte bara var att kolla upp vad pogramet hette eller om det vad för att jag inte ville säga det. Det är inte så att jag inte vill säga det. Men när jag gjorde inlägget när jag svarade så för jag hade väääldigt brottom och hann helt enkelt inte kolla. Men nu är det kollat, jag använder mig utav ett pogram jag tycker är enkelt och bra och pogramet heter Paint,net om jag inte har kollat fel ;).

JAg rekomenderar det för personer som ej har tillgång till betalpogram men ändå vill ha ett pogram att redigera bilderna i. Som jag sa så har jag använt Picnik mën nu slutat, det är pågrund utav att jag inte gillar funktionerna och dem även ska stänga ner. Jag har använt Picnik. com några enstaka gånger för att skriva text efter som jag inte gillar texten i Paint,net men den funkar provisoriskt.
Sedan vet jag att andra använder gimp, men själv är det ingen favorit för mig. Jag har pogrammet men jag tycker det är enklare att jobba i Paint,net. SMitt behov utan redigering är inte heller så stor efter som det jag gör med mina bilder är att ändra kontrast och Curves, dem behoven uppfyller Paint,net.

Tack så mycket för alla frågor. Och kom ihåg, fråga mig jag svarar mer än gärna!


 Här är en liten Printscreen ur pogrammet.
Råkade dock göra bilden väldigt liten. MEn provisoriskt funkar det.
OM ni vill se mer, eller typ en film om hur jag redigear så lämmna en komentar ;)

» 120329 19:16


Nikon D3100 | f/5,6 | 1/250 | ISO 200 | M (manuell)
Är med i tävling med bilden


» Amazing! x3

Det är helt underbart, jag bara älskar detta.  Det är solnedgång ute, ni kanske tänker, och?  Coolt? Haha nej.
Men bara äääälskar bilderna jag tog idag iallafall dem flesta. Tänkte visa tre stycken av dem! SUgna på att se?? Haha här kommer dem :)


Vet faktiskt inte vilken som är min favorit, gillar alla! Första är fin, fint ljus. Fast andra med, jag gillar speglilngen. Men tredje med "just looove" ljuset. Så nej det blir nog alla. Detta kan nog vara mina favoritbilder denna månad.


» Svar på komentar


Heej på er allihop, jag har fått en fråga av Wilma. HUr jag redigerar och  i vilket pogram .


Svar: Då är det ju så att jag inte använder pogram som kostar men skulle gära vilja. Förut använde jag picnik.com men inte nu länge jag har laddat ner ett pogram som jag tycker är jätte bra och enkelt att jobba i. Vad den heter är en bra fråga, jag har faktiskt ingen aning, men det jag vet är att jag laddat hem det som en fil.
Redigeringen:
Denna bild är faktisk inte så mycket redigerad. Jag har ökat kontraste litegranna inte alls mycket, det var just för att förstärka det svarta i bilden och även "glöden" i det oranga. Sedan har jag laggt på en text som är deliberative, alltså en sak att välja!
Dock brukar jag annars när jag redigerar andra bilder använda mig mycket av curves och color scale för att redigera mina bilder :)

Roligt att ni komenterar och undrar svara gärna på mer frågor :)

» Inte tid men bloggar ändå


Tar en äldre bild i repris. SÅ skön bild :)

» ♥

» ...


» Even the long way begins with one step!


» Höstens fotavtryckHösten lämnar fina fotspår!
Fina bilder av, höstlöv som sovit under den hämska snön i flera månader nu.
Det är nu dem börjar tina, våren välkommnas och växterna börjar växa på nytt.
Visserligen växer inte löven på backen upp. Men träden sätter nya löv.
Snart är påsken här. Inte långt efter det kommer det efterlängtade sommarlovet.
Sommaren står bakom knuten.

"Jag vill gå runt knuten"

» Lika men olika


Här är tre olika expempel på svartvita foton. Nu kommer lite fototips!

Jag älskar att ha bilder i svartvitt och i färg. Íbland förstärker färgen bilden och ibland blir bilden mer harmonisk i svartvitt. Här är tre exempel. Vi låter översta bilden döpas till bild nummer ett, den i mitten till bild nummer 2 och bilden längst ner får heta bild nummer 3. Ja ni fattar. Bilderna som ni ser är olika redigeade.
Som bild nummer 1, där har jag ökat kontrasten ganska mycket, just för att framhäva blommans delar som är skarp. Denna blomma var dock ganska grå och trist när jag tog kortet så då tyckte jag att bilden blev mindre "stökig" i svartvitt.

Bild nummer 2 har jag redigerat väldigt ljus, överdrivet. Bilden där är inte min favorit men är till för att vosa principen. Jag hade gillat bilden om det hade suttigt en person på gungan och då haft den så ljus. Ibland framhäver det ljusa bildens förmedlan. Haha

Bild nummer 3. , ja det är egentligen en solnedgång med dimma nedanför. Det kanske inte syns  efter som att bilden är svartvit. Jag brukar vilja ha färg i solnedgång bara för att det är så himla vackert men... Denna bild gillar jag half och denna är också till för att visa principen (stavning). Jag gillar halvt bilden därför att solstrålen "stiger" och det syns mer i svartvitt, allafall på ett annat sätt.


STORT tips:

När du redigerar dina bilder till svartvitt, prova dig fram, gör den ljus, mörk mellan osv. Just för att se hur bilden kan bli. DU KANSKE HITTAR ETT NYTT FAVORIT SÄTT ATT REDIGERA PÅ!

Bara lite snabba tips från mig. Ha det bra!

» Himlen är oskyldigt blå

Alla bilder är © Amanda - Photographyamandas.blogg.se


» 120324


» Läsare

NU har det börjat tunna ut på läsare igen, som 18/3 hade jag 14 igår bara 4. Hmmmm, snälla besök eller säg vad jag mer ska göra.
Men glad blir iallafall jag när jag ser detta komentarerna börjar ramla in ;) SUpergood.

Vad tycker ni jag ska blogga om snälla hjälp mig....


» 23 Mars 2012


Några kort jag tog idag, har ökat konstrasten lite i bild nr 2. Såg även svanar iidag men hade inte kameran med  :( men det får bli någon annan gång...


» Vår med stor V
Detta skulle man kunna säga är vår ur mina ögon, såpbubblor! När lillkusinen kommer, alla tussilago . Då är det suuuperskoj att fota, håller ni inte med??


» COLORS


» Insperationsnivå - Låg

Ja, insperationen att fota nu är inte på topp. Anledeningen till det är nog årstiden. Men snart är snön borta.
Har jätte mycket foton jag vill genomföra. Har flera perfekta platser och allt, allt finns utom TID.
På påkslovet ska som sagt Agnes och Lollo komma upp och det även på sommarlovet och massor andra gånger ;)

Jag ska fota:

Modellbilder vid havet
Modellbilder i skogen
Modellbilder vid klippor
Modellbilder i "studio"
Modellbilder i närbild
Jag ska fota mycket !

Har ni något bra tips där man kan fota/få insperation. Allt jag ska fota är på sommaren, det är långt kvar. Fast naturbilder blir det ju nu på våren.  :)


...


» FOTO

Nu är jag påväg till skolan, inte så mycket speciellt händer idag :)

Sedan när jag kommer hem MÅSTE jag ladda kameran det bara är så. För jag måste fota i helgen.
Har också bestämmt att Lollo och Agnes ska komma ut snart och vi ska ta lite modellbilder. Detta kommer ske hela sommaren.

Ja måste dra nu men vi hörs allihop :)


Agnes ♥

» Fototips i svartvitt

Svartvita bilder älskar jag. Ibland blir dem bättre och ibland sämre än med färg. Jag fotar nästan aldrig i svartvit (isånnafall på Nikons kameror ställer man in på Monokrom tror man gör det på canon med). Efter som att du inte kan "ställa tillbaka färgen". En sak till som man också ska göra i färg. Fokusera ALLTID på ögonen, det blir mycket bättre resultat, lite snabba tips.

» En ordegierad favorit

© Amanda - Photographyamandas.blogg.seI denna bild älskar jag färgerna, den är helt oredigerad det enda som gjort är att den har förminskats och mitt namn har satts dit.

» Fina bilder, TAck Wilma

Tack Wilma så hemskt mycket för att du gillar mina bilder.

» Filmen


Nu är det dax att visa en film som jag slängt ihop från några olika fototillfällen. Vad tycker ni om det, ska mer filmer läggas ut? 

Nu ska jag ut i stallet, hörs :)

» 120319 8:00

Ja, om du läser detta inlägg när det precis laggts ut så är klockan inte mer än åtta på morgonen. Och det är Måndag vilket innebär skola för mig.  Min första lektion är slöjd, syslöjd. Sedan är der No. Sedan händer det inte så mycker mer än att jag har en ganska lång bildlektion på slutet av dagen.

När jag kommer hem ska jag ut med Trolle en sväng. Vi får se vart det blir. Just ja, läxorna ska göras. Herregud, läxor när man kan ha så mycket annat skoj för sig.

Sedan vill jag ta lite fina kort, nej jag ska ta lite fina kort. Ha det bra alla underbara läsare.


Pssst, välkommen till bloggen alla nya läsare, det har ökat mycket bara på sisodär en vecka. Och ni verkar kolla varenda dag, ungefär lika många läsare idag (söndag) som igår (lördag). Det är ju toppen, är det för jag ßloggar ut mer bilder eller hur är det? Varför läser du min blogg?
Fortsätt så ,  jag loooovar att blogga så mycket jag hinner ♥


» FRÅGAN!

Hej, idag är det dax för bloggfrågan...Ja frågan lyder alltså "Vad har du för kamera?"
Det är hur enkelt som helst, svara med märke och om du vet modell!
Skulle vara roligt att veta vad andra fotar med för kameror. System eller kompakt?
Om det andra på bilden förvirrar er? Ta det lungt, denna bild kommer användas i alla sammanhang då det kommer vara en tävling eller fråga osv.


» Agnes och Winnie # 2


Jag tror Agnes får stå för minen och om jag känner henne rätt så får ni igga den ;)

Jag bra måste visa hur lång man Dugur har, herregud så fin, :)

» Påsken är här enligt påskliljan

JA, mamma vettu blommgalen. Eller finns det någon mamma som inte är det?? Men en sak är bra med det, det kallas FOTOTILFÄLLEN, älskar att fota blommor, om inte på sommaren :)'
Påsklijor

© Amanda - Photographyamandas.blogg.se
» 120317

Denna dag har inte varit den bästa. Nej, det blir det inte när man hittar en SPIK i hoven på en utav hästarnai stallet. Något som är väldigt dålig, så distriksvetrinären har varit här och ja, jag har haft fullt upp hela dagen. Mellan alla medicin behandlingar så hann det bli lite kort.

Jag är faktsikt riktigt nöj över några, får se vad ni tycker :)

© Amanda - Photographyamandas.blogg.se


och en liten kisse

Vad tycks??

» En underbar kungJa, man kan inte berskriva ord för ett djur. Men efter som en bild säger mer än 1000 ord så får ni väl minst 2000 här ♥

Foto: Jag
Redigering: Jag (1 bilden, konstrast + ljusat ner och gjort aningen svartvit | 2 Bilden ökat konstrasten redigerat bort vissa saker i bakrunden!)
Modell: Kung Viggo

» Beställt strömavbrott

Ja, precis nu har strömmen kommit tillbaka efter ett "förbokat" avbrott 20 minuter sena!
Det jobbigs var att jag blev sur på datorn för att den inte startade (extern).
Så jag har heller inte hunnigt ladda kameran men det ska jag glra nu. Kanon väder ute så det blir nog fotografering senare under dagen. Ja, jag her ingen speciellt ny bild att bjuda på efter som jag sitter vid den bärbar och bilderna finns på den externa då men...


Ni får en gammal, och om du är ny läsare så blir det som en ny ;) (Det gäller at tänka frammåt :)


» Tävling jag är med iÄr med i den och här kommer länken tryck HÄR för att komma till tävlingen!

» Vattenbilder som du aldrig sett dem förr!

Ja, dem här bilderna har du aldrig sett förr.

Dem bilder jag kommer visa nu är tagna samma dag bara olika tidpunkter. Men det är innom en timme. Alla bilder är tagna med SAMMA inställning.


En liten Bokeh bild med det fina vädret i bakrunden...

Älskar denna bild just därför i varenda vattendroppe så blir det en förminskning av "ladan" i bakrunden.
Dock något suddig.

Och endast några få minuter efter första bilden blev det ännu "rödare".


» Dålig uppdatering!

jA, nu har det varit riktigt dåligt med uppdaterig. Det beror på att jag har haft extremt mycket att göra. Ni vet, fritidsintresset som tar minst 2 timmar per dag (ridning). Sedan alla läxor, träning inför prov osv. så jag har faktiskt knappt haft tid att blogga eller fota. Jo, jag tog några bubbelbilder. Haha mend et var få, så inte så mångsa nya bilder att bjuda på.

Men nu ska jag INTE komma med några undanflykter, från och med idag ska detta ändras.

Kommer alldeles snart ett bild inlägg.


» Glass är gott

Nu sitter jag häe på stranden med en glass i handen och det är 20 +. (I mina drömmar ja)
Men glass äter jag och har nyss kommit hem från skolan :)

Vad gör ni??En liten random bild!

» Naturbild

Är med i en naturtävling på http://duvetmadde.blogg.se 


» Fråga mig!Nu är det dags för er att fråga på. Vad ni vill! Ställ en fråga!
Ni får ställa hur många frågor som helst som jag kommer svara på i ett inlägg ungefär nästa vecka!
Vad väntar du på? Fråga på!

» Buskul!

Som sagt så var jag och fotade och Agnes, har redigerat lite bilder nu men inte alla. Så ni får se en busbild på några hästar som står hos Agnes.Foto: Jag | Kamera: Nikon D3100 med 18-55mm VR

» Rött väder


Foto: Jag | Kamera: Nikon D3100 18-55mm VR | f/5.6 | ISO 100 | 1/200 | Manuell fokus |

Väldigt coolt väder idag, bilden är ej redigerad i färg endast redigerad med mitt namn på och lite fokus område men ej något i färg. Först var det rosa men det försvann lika fort men jag älskar värkligen den röda färgen. Vad tycker du om bilden?
» Agnes och Winnie # 1

Har varit och fotat min kompis och hennes häst idag. Blev tjusiga bilder på dem och hästarna i stallet.
Vissa bilder blev suddiga vilket var väldigt tråkiga efter som det var dem som hade blivit bäst i skärpa. Men allt kan mar inte få här i världen.
Tänkte visa er några fräscha bilder :)


Älskar minen och nej, hon stannar inte, jag har tagit seriebildtagning så dewt finns mer bilder till. Men dem blir det att visa upp senare. Kanske imorgon, då ska jag också visa lite bilder som jag knäppte för 5 minuter sedan.!


» En vän är det bästa man kan ha!Foto: Jag | Kamera: Nikon D3100


» Sun and Horse
VArför är alltid hästarnas ögon så fina??

Foto: Jag
Foto med: Nikon D3100 18-55mm VR


» <3


» The bird


En snabb bild, nu ska jag snart iväg till kompis :)


» Två svartvita


"The thinking dog"
Jag valde att visa denna bild för att jag gillar ögonen på hunden. Jag gillar den sorgsna/bedjande blicken. Eller kanske inte sorgesen men. Jag gillar även att jag hade en relatift stor bländare så endast ett större parti av hunden blev skarpt.
ISO 100| F/5,6 | 1/600 | Exponering: - 2,7 | Brännvidd: 55mm |


" Tje black bird"
Jag gillar bilden därför att den känns "spöklik" med den mörka himelen som berorr på den lilla bländaren. Dock glömde jag ställa upp ISO:n så bilden blev lite oskarp speciellt på den lilla delen av trädet som syns nedan. Jag valde att INTE ta bort trädet för fågel skulle få en "skala".
ISO 200| F/13 | 1/50 |Exponering: 0,3 | Brännvidd: 35mm|» Frost = kameran fram!

När man hör "Amanda, det är frost ute" då skulle vissa säga nej, usch då är det kallt.
Men om man gillar att fotografera så byt nej:et ut mot "JAAAA! Jag kommer snart ska bara ut och fota". Det är oavsett om det är +20 eller minus 20.
Idag var det frost men som tur va inte - 20 grader ute.
Över veckan hade vi tagit på oss att hjälpa några grannar till oss att ta in deras hästar, och då tas självklart kameran med.
Efter det så gick jag upp till skogen ett tag för att leta efter bra motiv.

JA, men nu vill ni säkert inte höra om hela min dag, utan ni ska få se bilderna jag tog.
Dock blev det lite problem med inmatningen i datorn då jag hade råkat spara vissa bilder i fel format, men nu har jag suttit och ändra dem till rätt. Bildsugen? här kommer dem ...


                                                 
» Remfux


NI kanske ser att jag börjat skriva på mina bilder, det är pga att mina bilder snos och det är inte okej, så detta ska förhindra det.


Fuxen som han kallas kom igår hit hem till mig. Han fick snabbt en kompis i hagen TROLLE.


» Istappen


Nikon D3100 ISO 1600 1/200 f/5,6


» I ♥ NIKON

Lite bilder från fotnoingen idag, film kommer innom kort...» Wonderful

Det är helt underbart väder ute, har nyss varit ute och fotat men nu ska jag på redovisningar på skolan.
Ska se om jag hinner lägga uppp bilder ikväll och en film kommer också göras! (jag filmade också)


» 1 Mars och våren är påväg!

Det är väl nu våren ska börja komma, all snö ska försvinna!
JA, jag vet inte det jag! Det ligger fortfarande decimeter snö kvar.
Men man för inte tappa hoppet.
Lite hopp får man väl när man ser sådant: